Micro Needling

Wat is Micro Needling?

Micro Needling is een behandeling waarbij collageen- en bindweefselvorming wordt gestimuleerd, waardoor de huid sterker, weerbaarder, egaler van kleur en dikker wordt. Het is een behandeling waarbij fijne naaldjes minuscule kanaaltjes veroorzaken die tot de epidermis (= opperhuid) of de dermis (= lederhuid. Ligt onder de epidermis) reiken.

Micro Needling met de Dermapen

Bij ‘Inge van der Aa – Praktijk voor huid- en oedeemtherapie’ wordt gebruik gemaakt van de Dermapen. Dit is de nieuwste techniek op het gebied van Micro Needling. Deze pen heeft 11 naaldjes die de huid verticaal penetreren.

Wat doet de Dermapen?

De Dermapen is een effectieve en veilige methode voor huidverbetering en huidvernieuwing, zonder de epidermis te beschadigen. De naaldjes van de pen verwonden de huid net genoeg om een natuurlijke wondgenezing op gang te brengen. Hierbij komen groeifactoren vrij en wordt de aanmaak van collageen en bindweefsel gestimuleerd. Door de vibrerende functie van de pen, is de behandeling minder pijnlijk en effectiever dan andere systemen.

Indicaties

Met de Dermapen zijn o.a. volgende huidafwijkingen of huidstructuren te behandelen:

  •  Acnelittekens
  •  Littekens
  •  Hyperpigmentatie (pigmentvlekken)
  •  Zonbeschadiging
  •  Grove porien
  •  Rimpels/verslapte huid
  •  Rokershuid
  •  Rosacea

Behandeling met Micro Needling

Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een uitgebreid eerste consult plaats. De huid kan dan goed beoordeeld worden en een persoonlijk behandelplan kan worden opgesteld. Afhankelijk van de uitkomst van dit eerste consult, wordt een behandeling gepland.

Tijdens de behandeling wordt een serum de huid in gesluisd. Door een serum in de minuscule kanaaltjes te sluizen, wordt een verhoogde absorptie van voedingsstoffen naar de cellen toe verkregen. De behandeling kan gevoelig zijn, maar is goed te verdragen. Indien noodzakelijk, kan de huid eerst verdoofd worden met Emla-creme.

Na de behandeling

Na de behandeling ziet de huid er roze/rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. De huid kan na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen, alsof er te lang in de zon is gezeten. Ook kan er binnen 14 dagen een (lichte) schilfering van de huid ontstaan. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, dit is niet ernstig en trekt vanzelf weer weg.

Nazorg

De huid moet met een hoge zonbescherming, gedurende enkele weken na de behandeling, goed beschermd worden tegen UV-blootstelling. Dit is belangrijk om uw cellen te beschermen tegen versnelde veroudering, pigmentvorming te voorkomen en het behaalde resultaat behouden. Het is erg belangrijk de nazorginstructies, die u tijdens het eerste consult krijgt, zorgvuldig op te volgen. Tijdens en na de behandeling.

Resultaat Micro Needling

Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Na elke behandeling zal er verbetering aan de huid zichtbaar zijn. Vorming van collageen en bindweefsel is echter een proces dat enkele maanden kan duren, hierdoor zal het uiteindelijke resultaat geleidelijk zichtbaar worden.

Vergoeding Micro Needling

Indien u aanvullend verzekerd bent, worden de volgende behandelingen deels vergoed door de zorgverzekeraar.

  • Acnelittekens, dit valt u onder acnetherapie
  • Littekens, dit valt onder littekentherapie of camouflagetherapie

Deze vergoeding is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u recht heeft op een vergoeding.

Tarieven Micro Needling

De tarieven van deze behandelingen varieren van EUR 85,- tot EUR 205,- per behandeling. Tijdens het eerste consult zal het tarief met u besproken worden.

Het eerste gesprek

Tijdens een persoonlijk gesprek (intake) worden uw klachten, vragen, wensen en doelen besproken.
Wij stellen samen met u een behandelplan en -traject op. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend.
Afspraak maken
Kwaliteitsregister, NVH
‘Huid- en oedeemtherapie Inge van der Aa’ is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, de NVH.