Littekentherapie

Op het gebied van littekentherapie kunnen we verschillende behandelingen en technieken toepassen om de verschijning of verkleving van littekens te verbeteren. U kunt hierbij denken aan littekens na een operatie of een trauma, maar ook bij acnelittekens, striae en littekens voorkomend bij andere huidproblematiek.

Behandelingen die wij u kunnen bieden zijn;

Endermologie.

Dit is een intensieve bindweefselmassage die wordt toegepast om de huid en het onderliggend weefsel te stimuleren en de huidtextuur te verbeteren. Deze techniek maakt gebruik van een speciaal apparaat met rollende en zuigende mechanismen om de huid te masseren. Wij maken gebruik van de Icoone of de LPG.

Littekenmassage

Door middel van speciale massagetechnieken kunnen we de doorbloeding verbeteren en het bindweefsel rond het litteken soepel maken.

Siliconentherapie

Het gebruik van siliconenproducten, zoals littekenpleisters of gels, kan helpen bij het verminderen van roodheid en verdikking van littekens.

Skinpen

De SkinPen is een geavanceerd micro-needling systeem dat is ontworpen om de natuurlijke herstelprocessen van de huid te activeren. Het maakt gebruik van fijne naaldjes die kleine microkanaaltjes in de huid creëren, waardoor het lichaam wordt gestimuleerd om nieuwe collageen- en elastinevezels te produceren.

Chemische peelings

Een chemische peeling is een cosmetische behandeling die gericht is op het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van onvolkomenheden en het herstellen van een jeugdige uitstraling. Tijdens de behandeling worden speciaal samengestelde peelings aangebracht, die de bovenste huidlagen exfoliëren en vernieuwen.

Camouflage

Met behulp van onze producten van Colorescience kunnen we littekens tijdelijk verbergen of minder zichtbaar maken. Dit kan prettig zijn voor cosmetische doeleinden.

Productadvies en educatie

Wij kunnen u voorlichten over de juiste huidverzorgingsroutine, inclusief geschikte producten en technieken voor thuisgebruik. We geven uitleg over hoe u uw litteken het beste kunt verzorgen en beschermen.

Het specifieke behandelplan hangt af van het type litteken, de grootte, de locatie en de reactie van de huid op eerdere behandelingen. We zullen altijd eerst een grondige analyse uitvoeren en een individueel behandelplan opstellen om de beste resultaten te bereiken. Het is belangrijk op te merken dat volledige littekenverwijdering niet mogelijk is, maar verbetering in uiterlijk en textuur al een enorme opluchting kan zijn.

Het eerste gesprek

Tijdens een persoonlijk intake gesprek worden uw klachten, vragen, wensen en doelen besproken.
Samen met u stellen we een behandelplan en behandeltraject op. De kosten voor de intake bedragen €35,-.
Afspraak maken
Kwaliteitsregister, NVH
‘Huid- en oedeemtherapie Inge van der Aa’ is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, de NVH.