Endermologie

Endermologie

Endermologie is een vrijwel pijnloze behandelmethode van de huid en het onderliggend weefsel. De behandeling heft blokkades op en zorgt ervoor dat de stofwisseling en bloedcirculatie sterk verbeteren.

LPG apparaat

Endermologie is een therapie die uitgevoerd wordt met een LPG apparaat. ‘LPG’ staat voor Louis-Paul Guitay, de ingenieur die dit apparaat heeft ontwikkeld. Dit gebeurt met twee onafhankelijk aangedreven rollen die de huid optillen en afrollen. Dit bevordert de doorbloeding, stimuleert de afvoer van lymfvocht en verzacht verhard (fibrotisch) weefsel. De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt verhoogd en de huid wordt soepeler, steviger, gladder en gezonder. De werking van endermologie middels de LPG techniek is in diverse wetenschappelijke studies bewezen.

Indicaties

  •  Lipoedeem
  •  Bestraalde huid
  •  Pijn aan spieren of gewrichten (bijvoorbeeld fibromyalgie)
  •  Littekens van bijvoorbeeld brandwonden of chirurgie
  •  Cellulite
  •  Voor- en nabehandeling liposuctie of liposculptuur

Endermologie behandeling

Voorafgaand aan de behandeling met het LPG apparaat, vindt altijd een uitgebreid eerste consult plaats. De huid kan dan goed beoordeeld worden en een persoonlijk behandelplan kan worden opgesteld. Afhankelijk van de uitkomst van dit eerste consult, wordt een behandelschema gepland. De behandeltijd en het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de indicatie.

Het gevoel bij LPG is vergelijkbaar met een diepe massage en wordt meestal als prettig ervaren. De kracht waarmee de behandeling wordt uitgevoerd kan individueel worden aangepast en zal in de loop van de behandelsessie worden opgevoerd.

Men begint met een tot twee behandelingen per week.

Te verwachten resultaat

Voor een meetbaar effect zijn ongeveer 5 tot 10 behandelingen nodig. Voor optimale resultaten kunnen tot twintig behandelingen nodig zijn. Wanneer het gewenste resultaat bereikt is, wordt een onderhoudsbehandeling van een keer per maand geadviseerd om dit resultaat te behouden. Afhankelijk van uw levensstijl en lichamelijke veranderingen zoals de hormoonspiegel, kunnen de resultaten enkele maanden tot enkele jaren aanhouden.

Vergoeding Endermologie

De volgende behandelingen worden, afhankelijk van uw polis en polisvoorwaarden, vergoed door de zorgverzekeraar:

Endermologie tarieven

De tarieven van deze behandelingen varieren van EUR 35,- tot EUR 55,- per behandeling. Het is ook mogelijk om een behandelkuur met aangepast tarief te boeken. Tijdens het eerste consult zal het tarief met u besproken worden.

Het eerste gesprek

Tijdens een persoonlijk gesprek (intake) worden uw klachten, vragen, wensen en doelen besproken.
Wij stellen samen met u een behandelplan en -traject op. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend.
Afspraak maken
Kwaliteitsregister, NVH
‘Huid- en oedeemtherapie Inge van der Aa’ is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, de NVH.